3
%20
Stokta Yok
32,00 TL
40,00 TL
Kazancınız
:
8,00 TL
Kısa Ürün Açıklaması

İnsanoğlu yeryüzünde göründüğü günden beri yemekle haşır neşir bir hayat sürdürüyor, ateşi kullanmayı ve kontrol etmeyi öğrendiğinden beri yiyeceklerini pişiriyor, kap-kacak üretimine geçtiğinden beri yemek pişiriyor, yerleşik hayata geçtiğinden beri bu iş için özel bir alan kullanıyor ve nihayet M.Ö. IV. yüzyıldan beri evinde mutfak olarak adlandırabileceğimiz bir yapıya yer veriyor. Krallıklar ve imparatorluklar kurulduğundan beri de seçkin yiyecekler hazırlayıp onları sunmayı seviyor. Anlaşıldığı kadarıyla insanoğlunun besinle ilişkisi durmak bilmeyen bir gelişim süreci içindeydi. Elbette bu sürecin en başından beri yiyeceklerini ve yemek hazırlamak için kullandığı ekipmanı bizzat isimlendirmişti. Bu kelimelerin belirlenmesi, ortaya ç Devamını Gör

Türü
:
Yemek
Sayfa Sayısı
:
144
Kapak
:
Ciltsiz
Basım Tarihi
:
6/2019
Boyutlar
:
13.50 x 21.50
Kağıt Tipi
:
2. Hamur
ISBN Numarası
:
9786059460897
Planlanan Teslimat
:
02.11.2024
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • 0 Yorum
  • Tavsiye Et
  • Hızlı Mesaj
  • İnsanoğlu yeryüzünde göründüğü günden beri yemekle haşır neşir bir hayat sürdürüyor, ateşi kullanmayı ve kontrol etmeyi öğrendiğinden beri yiyeceklerini pişiriyor, kap-kacak üretimine geçtiğinden beri yemek pişiriyor, yerleşik hayata geçtiğinden beri bu iş için özel bir alan kullanıyor ve nihayet M.Ö. IV. yüzyıldan beri evinde mutfak olarak adlandırabileceğimiz bir yapıya yer veriyor. Krallıklar ve imparatorluklar kurulduğundan beri de seçkin yiyecekler hazırlayıp onları sunmayı seviyor. Anlaşıldığı kadarıyla insanoğlunun besinle ilişkisi durmak bilmeyen bir gelişim süreci içindeydi. Elbette bu sürecin en başından beri yiyeceklerini ve yemek hazırlamak için kullandığı ekipmanı bizzat isimlendirmişti. Bu kelimelerin belirlenmesi, ortaya çıkış süreci, kullanım sıklığı ve alanları, zaman içinde anlam değiştirmesi, toplumsal hareketler, savaş ve ticaret gibi etkenler aracılığıyla yer değiştirmesi ya da ortadan kalkması dilbilimin olduğu kadar tarihin de ilgi ve araştırma alanındadır. Bu çalışmada Eski Yunan ve Roma toplumlarında besin maddeleri ve mutfak ekipmanı için kullanılan terimler derlenerek Türkçe karşılıkları verilmiştir. Konu gereği besin tarihiyle ilgili önemli kişi ve yazarlar, mekanlar, bitki ve hayvan çeşitleriyle bazı yemek adları da bu listede yer almaktadır. Bu çalışma konuyla ilgili araştırmalar için bir başlangıç oluşturma iddiasındadır.

Benzer Ürünler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.