Antikiteden Günümüze Dinlerin Ve Uygarlıkların Gölgesinde Dünyada Ve Türkiye’De Bankacılığın Doğuşu Ve Gelişmesi
Yazar Adı: Hikmet KurnazYazar Kurnaz’ın ekonomi, tarih ve inceleme alanında emek yoğunluklu, bilgi sunan başarılı bir çalışmasına tanıklık ediyoruz! Eserin, bilimsel sürece ve sorunların çözümüne katkı sunan, toparlayıcı, bilinmeyenleri açıklayan, bilinenleri ise geliştiren bir niteliği var.
“Antikiteden Günümüze Dinlerin ve Uygarlıkların Gölgesinde Dünyada ve Türkiye’de Bankacılığın Doğuşu ve Gelişmesi” ele aldığı konularla ilgili olarak eleştirme, tartma, ölçüp biçme, yargılama, değişik yönleri yoklama, değerlendirme faaliyetlerinde bulunuyor. Okuyucunun bu çalışma üzerine düşünmesi
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
Yazar Kurnaz’ın ekonomi, tarih ve inceleme alanında emek yoğunluklu, bilgi sunan başarılı bir çalışmasına tanıklık ediyoruz! Eserin, bilimsel sürece ve sorunların çözümüne katkı sunan, toparlayıcı, bilinmeyenleri açıklayan, bilinenleri ise geliştiren bir niteliği var.
“Antikiteden Günümüze Dinlerin ve Uygarlıkların Gölgesinde Dünyada ve Türkiye’de Bankacılığın Doğuşu ve Gelişmesi” ele aldığı konularla ilgili olarak eleştirme, tartma, ölçüp biçme, yargılama, değişik yönleri yoklama, değerlendirme faaliyetlerinde bulunuyor. Okuyucunun bu çalışma üzerine düşünmesini, ilgisinin istediği noktaya yönelmesini, kendince belli bir sonuca varmasını teşvik ediyor.
***
“Bu kitap yalın haliyle sadece bankacılığın tarihi değil, aynı zamanda tarih içinde dinlerin ve uygarlıkların bankacılığın doğuşuna ve gelişmesine etkilerinin de gösterilmesi çabasıdır. Bu açıdan bakıldığında çok tanrılı dinlerden tek Tanrılı dinlere evrilen dünyada bankacılığın uygarlıkların gelişmesine de karşılıklı etkileri üzerinde durulmuştur. İslam dünyası ile Hristiyan dünyasının uygarlıkların doğuşunda ve bilimin ilerlemesindeki karşılıklı rollerinin ne olduğu da anlaşılmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla bu kitapta K. Marx’ın Kapital’in önsözünde Alman işçilere “Bu hikâyede senin sözün ediliyor” dediği gibi aslında uygarlığın seyrinde doğu toplumlarının karşısında batı toplumları, batı toplumlarının karşısında doğu toplumlarının hikâyesini anlatıldığı kadar İslam devletlerinin batının gerisinde kalmasının hikâyesini bankacılıkta aramaları gerektiği de anlatılmaktadır.”
Okurlara sunmaktan mutluluk duyarız.
Dorlion Yayınları