3
Borç Refahı Devletleri; Para, Disiplin Ve Artık Nüfus
Yazar Adı: Susanne Soederberg
Nota Bene Yayınları
0 | Yorum Ekle
296,00 TL
370,00 TL
Kazancınız
:
74,00 TL
Kısa Ürün Açıklaması
"Borçlandırılma ve finansal alana mahkum kılınma artık gündelik hayatımızın parçası. Susanne Soederberg bugüne nasıl gelindiğini para toplumunun yarattığı eşitlik görüntüsünün ardındaki iktidar ilişkilerini ve devlet müdahalelerini inceleyerek açıklıyor. Borç refahının beslediği gerilimlerin yönetilmesi ve neoliberal devletin stratejilerini anlamak isteyenler için vazgeçilmez bir okuma olan bu çalışma aynı zamanda tarihsel materyalist perspektifin gücü ve olanaklarını gösteriyor." (Ali Rıza Güngen)
"Susanne Soederberg, nasıl oluyor da yoksullaştırıcı neoliberal programlar aynı zamanda geniş kesimleri sistemin içine çekebiliyor sorusundan hareket ediyor. Yanıtlarını hem tarihsel materyalist teorik çerçeveyi zenginleştirerek, hem de bu çerçe
Kampanya
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
"Borçlandırılma ve finansal alana mahkum kılınma artık gündelik hayatımızın parçası. Susanne Soederberg bugüne nasıl gelindiğini para toplumunun yarattığı eşitlik görüntüsünün ardındaki iktidar ilişkilerini ve devlet müdahalelerini inceleyerek açıklıyor. Borç refahının beslediği gerilimlerin yönetilmesi ve neoliberal devletin stratejilerini anlamak isteyenler için vazgeçilmez bir okuma olan bu çalışma aynı zamanda tarihsel materyalist perspektifin gücü ve olanaklarını gösteriyor." (Ali Rıza Güngen) "Susanne Soederberg, nasıl oluyor da yoksullaştırıcı neoliberal programlar aynı zamanda geniş kesimleri sistemin içine çekebiliyor sorusundan hareket ediyor. Yanıtlarını hem tarihsel materyalist teorik çerçeveyi zenginleştirerek, hem de bu çerçeveyi somut verilerle destekleyerek veriyor. Gelirleri artmayanların borçlandırılmasının ve bunun ayrıcalıklı bir kar etme faaliyeti halini almasının gerisindeki dinamikleri, bunun nasıl gerçekleştiğinin mekanizmalarını ve olası sonuçlarını açıklıkla ortaya koyuyor. Anlatılan tüm borçluların hikayesi." (Ümit Akçay)