3
Stokta Yok
460,00 TL
500,00 TL
Kazancınız
:
40,00 TL
Kısa Ürün Açıklaması
16. yüzyılda yaşayan Fuzuli, Türk Edebiyatının en büyük şairlerinde biridir. Irak Türklerinden olan ve Azeri şivesiyle eserler veren Fuzuli´nin şöhreti bütün Türk dünyasını tutmuştur. Bütün Türk ülkelerinde tanınmış, eserleri okunmuş ve sevilmiş olan fuzuli´yi en büyük lirik şairimiz olarak kabul etmek, eskiden beri devam eden ve bugün de geçerliliğini muhafaza eden bir görüştür.
Edebiyatımızın müstesna siması Fuzuli´nin hayatı, edebi şahsiyeti ve eserleri üzerinde bir hayli inceleme ve araştırma yapılmakla beraber, divanının açıklaması bugüne kadar yapılmış değildir. Rahmetli Prof. Dr. Ali Nihad Tarlan hocamızın bu eseri, işte bu son derece mühim işi gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Divan şiirini en iyi anlayan, bilen ve açıklayan ve bu saha
Türü
:
Sayfa Sayısı
:
720
Kapak
:
Karton
Basım Tarihi
:
09/2017
Boyutlar
:
17 x 24
Kağıt Tipi
:
1.Hamur
ISBN Numarası
:
9789753382113
Planlanan Teslimat
:
18.11.2024
Kampanya
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
16. yüzyılda yaşayan Fuzuli, Türk Edebiyatının en büyük şairlerinde biridir. Irak Türklerinden olan ve Azeri şivesiyle eserler veren Fuzuli´nin şöhreti bütün Türk dünyasını tutmuştur. Bütün Türk ülkelerinde tanınmış, eserleri okunmuş ve sevilmiş olan fuzuli´yi en büyük lirik şairimiz olarak kabul etmek, eskiden beri devam eden ve bugün de geçerliliğini muhafaza eden bir görüştür. Edebiyatımızın müstesna siması Fuzuli´nin hayatı, edebi şahsiyeti ve eserleri üzerinde bir hayli inceleme ve araştırma yapılmakla beraber, divanının açıklaması bugüne kadar yapılmış değildir. Rahmetli Prof. Dr. Ali Nihad Tarlan hocamızın bu eseri, işte bu son derece mühim işi gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Divan şiirini en iyi anlayan, bilen ve açıklayan ve bu sahanın dünyada en büyük uzmanı olan merhum hocamız, yıllardan beri bu konu üzerinde çalışıyordu." Metinler Şerhi" ilminin eşsiz üstadı Alli Nihad Tarlan´dan üniversitede birkaç nesil, muhtelif Divan şairlerinin eserleri arasında Fuzuli´nin bazı şiirlerinin açıklamasını da hayranlıkla öğrenmişti. (Sunuş´tan)