3
Stokta Yok
Kültürel Bellek; Eski Yüksek Kültürlerde Yazı, Hatırlama ve Politik Kimlik
Yazar Adı: Jan Assmann
Ayrıntı Yayınları
0 | Yorum Ekle
240,12 TL
276,00 TL
Kazancınız
:
35,88 TL
Kısa Ürün Açıklaması
Toplumların belleğini, kendi geçmişlerini hatırlama biçimlerini hatırlama biçimlerini kimlik sorunlarıyla ilişkilendiren bu kitap, konuyla ilgilenenlere temel açıklamalar sunuyor. Uluslararası üne sahip bir Mısırolog olan Jan Assmann, uygarlığın derin geçmişinden getirdiği açıklamalarla insanlığın yarattığı toplum formasyonlarına ışık tutuyor.
Yazar Eski Mısır´ı, Mezopatamya uygarlığını, İsrail´i ve Antik Yunanistan´ı karşılaştırmalı olarak incelediği bu çalışmasında toplumsal belleğin temel karakterine, farklı biçimlerine ve araçlarına yönelik ayrıntılı çözümlemeler getiriyor. Bir hatırlama ve geçmişle iletişim aracı olarak tanımlanan yazı, Assmann´a göre toplumun belleğine de yeni olanaklar sunarak toplumsal belleğine de yeni olanaklar s
Türü
:
Sosyoloji
Sayfa Sayısı
:
368
Kapak
:
Ciltsiz
Basım Tarihi
:
3/2022
Boyutlar
:
13.00 x 19.50
Kağıt Tipi
:
2. Hamur
ISBN Numarası
:
9789755392899
Planlanan Teslimat
:
19.11.2024
Kampanya
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
Toplumların belleğini, kendi geçmişlerini hatırlama biçimlerini hatırlama biçimlerini kimlik sorunlarıyla ilişkilendiren bu kitap, konuyla ilgilenenlere temel açıklamalar sunuyor. Uluslararası üne sahip bir Mısırolog olan Jan Assmann, uygarlığın derin geçmişinden getirdiği açıklamalarla insanlığın yarattığı toplum formasyonlarına ışık tutuyor. Yazar Eski Mısır´ı, Mezopatamya uygarlığını, İsrail´i ve Antik Yunanistan´ı karşılaştırmalı olarak incelediği bu çalışmasında toplumsal belleğin temel karakterine, farklı biçimlerine ve araçlarına yönelik ayrıntılı çözümlemeler getiriyor. Bir hatırlama ve geçmişle iletişim aracı olarak tanımlanan yazı, Assmann´a göre toplumun belleğine de yeni olanaklar sunarak toplumsal belleğine de yeni olanaklar sunarak toplumsal dönüşümlerde merkezi bir rol oynuyor. Assmann yazının bu rolünü açıklarken "kanon" ve "klasik" kavramlarıyla birlikte yazı sistemlerini de ayrıntılarıyla ele alıyor. Assmann uygarlık sorununa kökensel ve yapısal açıklamlar getirirken, Batı merkezci bakıştan uzak duruyor; ama öte yandan Antik Yunanistan´ın bilimsel düşünce ve Batı uygarlığının kökenini oluşturduğu tezini kendi araştırma alanından açıklamalarla restore ediyor.