Küresel Stratejik Dönüşümler Rusya-Ukrayna Ve İsrail Hamas Savaşı, Hint Pasifik Gelişmeleri Ve Tayvan Gerginliği
Yazar Adı: Bircihan Diler DilekYazar Bircihan Diler Dilek bu kitapta, son yıllarda ülkemizde ve dünya gündeminde önemli bir yer tutan S-400 ve F-35 silah sistemlerinin yarattığı stratejik etkilere, F-35 ile ilgili gerçeklere, CAATSA yaptırımlarına, bu silah sistemlerinin ülkelerin envanterlerine girmesiyle oluşan askeri güç dengesindeki değişikliklere değiniyor. Bu sistemlerin sahip olduğu teknolojiler ve konuşlanmalarının yanı sıra küresel stratejik dönüşümlere olan etkilerine çarpıcı yorumlar sunuyor.
COVID-19 salgınıyla ortaya çıkan çip kıtlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle ABD tarafından uygulanan çip yaptırımları ve bunun karşılığında Çin tarafından uygula
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
Yazar Bircihan Diler Dilek bu kitapta, son yıllarda ülkemizde ve dünya gündeminde önemli bir yer tutan S-400 ve F-35 silah sistemlerinin yarattığı stratejik etkilere, F-35 ile ilgili gerçeklere, CAATSA yaptırımlarına, bu silah sistemlerinin ülkelerin envanterlerine girmesiyle oluşan askeri güç dengesindeki değişikliklere değiniyor. Bu sistemlerin sahip olduğu teknolojiler ve konuşlanmalarının yanı sıra küresel stratejik dönüşümlere olan etkilerine çarpıcı yorumlar sunuyor.
COVID-19 salgınıyla ortaya çıkan çip kıtlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle ABD tarafından uygulanan çip yaptırımları ve bunun karşılığında Çin tarafından uygulanan kritik ham madde yaptırımlarının küresel stratejik dönüşümlere, ülkelerin bu kapsamdaki egemenlik haklarına, savunma sistemlerinin geliştirilmesine, üretilmesine ve idamesine olan etkilerini sorguluyor.
Ulusal çıkar iddiaları askeri, siyasi veya ekonomik güç yoluyla dünya düzeninde değişiklik talepleri sonucunda farklı coğrafyalarda meydana gelen stratejik dönüşümleri alışılmışın dışında yalın bir anlatımla ortaya koyuyor. Avrupa ve Hint-Pasifik bölgesi ile özellikle ülkemizin çevresindeki coğrafyalarından Orta Doğu, Doğu Akdeniz, Karadeniz ve Güney Kafkasya’da meydana gelen stratejik dönüşümler hakkında okuyucular için önemli bir farkındalık oluşturacak yorumlar getiriyor.
Kitap, 2011 Mart ayında başlayan Suriye İç Savaşı, sonrasında ABD ve Rusya’nın bu ülkede konuşlanmaları, Rusya-Ukrayna Savaşı, 7 Ekim 2023’te başlayan İsrail-Hamas Savaşı ve Hint-Pasifik bölgesindeki Tayvan krizine yönelik ABD ve Çin arasındaki gerilim hakkında önemli analizler sunuyor.
Savaş tarihi, savunma stratejileri, jeopolitik, jeostratejik, uluslararası ilişkiler, siyasi tarih, güvenlik ile havacılık ve uzay silah sistem ve teknolojileri alanlarında okuma yapmayı seven herkese hitap eden bir kitap.