Annie Besant, "Ateizme Giden Yolum" kitabında, Hıristiyanlık içinde başlamış olduğu manevi yolculuğu ve zamanla bu dinin doktrinlerinden ve inançlarından uzaklaşmasını, en sonunda ateizme nasıl geçiş yaptığını anlatır. Besant, Hıristiyanlığın temel öğretilerini, İncil’in çelişkilerini ve var olan felsefi ve teolojik sorunları ele alır. Kitap, Besant´ın ilk Hıristiyanlıktan, sonrasında Teizmden ve son olarak da Ateizme geçiş sürecindeki düşünce gelişimini, ahlaki ve felsefi sorgulamalarını detaylı bir şekilde inceler. Besant, Hıristiyanlık ile ilgili yaşadığı kişisel ve düşünsel çatışmaların ve çelişkilerin iç y&u
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
Annie Besant, "Ateizme Giden Yolum" kitabında, Hıristiyanlık içinde başlamış olduğu manevi yolculuğu ve zamanla bu dinin doktrinlerinden ve inançlarından uzaklaşmasını, en sonunda ateizme nasıl geçiş yaptığını anlatır. Besant, Hıristiyanlığın temel öğretilerini, İncil’in çelişkilerini ve var olan felsefi ve teolojik sorunları ele alır. Kitap, Besant´ın ilk Hıristiyanlıktan, sonrasında Teizmden ve son olarak da Ateizme geçiş sürecindeki düşünce gelişimini, ahlaki ve felsefi sorgulamalarını detaylı bir şekilde inceler. Besant, Hıristiyanlık ile ilgili yaşadığı kişisel ve düşünsel çatışmaların ve çelişkilerin iç yüzünü paylaşırken, aynı zamanda okuyucuyu, döneminin sosyal, kültürel ve bilimsel ortamına da bir pencere açar.
Besant, zamanla dini inançlarını sorgulamaya ve meydan okumaya başlar. İncil´in farklı bölümlerindeki çelişkileri, Tanrı ve acı, kefaret, dua, tanrısallık ve diğer dini kavramlar üzerine olan fikirlerini derinlemesine inceler. Besant, kilise ve din ile ilgili tüm bu sorgulamalar sonucunda, maneviyatını farklı bir şekilde ifade etme yolunu bulur ve sonunda ateizmi benimser. Kitap, aynı zamanda Besant´ın sosyal ve politik aktivizmi, teozofik inançları ve döneminin birçok önemli olayı ve kişiliği ile olan etkileşimini de göstermesi açısından önemlidir. "Ateizme Giden Yolum", bir dönemin düşünsel geçişini, bir bireyin içsel ve dışsal mücadelelerini ve sonunda kendi doğrularını bulma sürecini harmanlar.