3
%8
220,80 TL
240,00 TL
Kazancınız
:
19,20 TL
Kısa Ürün Açıklaması

Başta Amerikan ekonomisi olmak üzere tüm dünyada yaşanan finansal çılgınlık, panik ve çöküşler çağının tarihsel ve politik kökenleri bu kitabın konusu. Son otuz yılda ABD ekonomisinde finansın yükselişinin politik sosyolojisini sunan Krippner’ın argümanı, birbiri ardına gelen ABD yönetimlerinin piyasada finansallaşmayı artıran politika tercihlerini, kendi başına bir politika hedefi olarak değil, 1960’ların sonunda ortaya çıkan mali kriz ve meşruiyet krizi gibi acil sorunlarla doğrudan yüzleşmekten kaçmanın bir yolu olarak benimsediğidir. Bu, ABD siyasetinin ve toplumsal gelişiminin son kırk yılını anlamak iç Devamını Gör

Türü
:
Ekonomi
Sayfa Sayısı
:
328
Kapak
:
Ciltsiz
Basım Tarihi
:
5/2023
Boyutlar
:
12.5 x 19.5
Kağıt Tipi
:
2. Hamur
ISBN Numarası
:
9786256385405
adet
payment Kredi Kartına Taksit İmkanı
Planlanan Teslimat
:
17.11.2024
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • 0 Yorum
  • Tavsiye Et
  • Hızlı Mesaj
  • Başta Amerikan ekonomisi olmak üzere tüm dünyada yaşanan finansal çılgınlık, panik ve çöküşler çağının tarihsel ve politik kökenleri bu kitabın konusu. Son otuz yılda ABD ekonomisinde finansın yükselişinin politik sosyolojisini sunan Krippner’ın argümanı, birbiri ardına gelen ABD yönetimlerinin piyasada finansallaşmayı artıran politika tercihlerini, kendi başına bir politika hedefi olarak değil, 1960’ların sonunda ortaya çıkan mali kriz ve meşruiyet krizi gibi acil sorunlarla doğrudan yüzleşmekten kaçmanın bir yolu olarak benimsediğidir. Bu, ABD siyasetinin ve toplumsal gelişiminin son kırk yılını anlamak için son derece önemli bir argümandır ve ekonomi sosyolojisini siyaset sosyolojisine yeniden bağlamaya yardımcı olan bir yaklaşımdır.
    Michigan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü hocalarından Greta R. Krippner, finansallaşmaya elverişli bir makro ortamın yaratılmasında hayati önem taşıyan devlet eylemlerine odaklanmaktadır: (1) 1970’ler ve 1980’ler boyunca finansal piyasaların serbestleştirilmesi; (2) 1980’lerin başındaki büyük mali dengesizlikler bağlamında ABD ekonomisine yabancı sermaye girişini teşvik eden politikalar ve (3) 1979’da sıkı para politikalarına geçişin ardından para politikasının yürütülmesindeki zorluklar. VakıfBank Kültür Yayınları’nın iktisat dizisinin bu kitabı, günümüz iktisadi hayatının bu önemli kavramı, finansallaşma’yı tarihsel sosyolojinin perspektifinden anlatıyor.
    Yazar Hakkında:
    Greta R. Krippner
    Michigan Üniversitesi'nde sosyoloji profesörüdür. Lisans derecesini Berkeley'deki California Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi alanında, doktorasını ise Princeton Üniversitesi'nden Sosyoloji alanında almıştır. Krippner'ın araştırma alanları ekonomi sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve politik ekonominin kesiştiği noktada yer almaktadır. Çalışmaları finansallaşma ve sosyal refah devleti arasındaki ilişkiye, ekonomi politikası siyasetine ve Amerika Birleşik Devletleri'nde neoliberalizmin yükselişine odaklanmıştır. Aralarında "Capitalizing on Crisis "in de bulunduğu çok sayıda etkili kitap yayımlamıştır: The Political Origins of the Rise of Finance (2011) ve The Fissured Workplace: Why Work Became So Bad for So Many and What Can Be Done to Improve It (2014). Ayrıca finansal düzenleme politikaları, ekonomi politikalarının oluşturulmasında çıkar gruplarının rolü ve ekonomik yeniden yapılanmanın işçiler ve aileler üzerindeki etkisi gibi konularda çok sayıda makale ve kitap bölümü yazmıştır. Krippner, Amerikan Sosyoloji Derneği'nin Ekonomi Sosyolojisi kısmının En İyi Makale Ödülü de dâhil olmak üzere çeşitli ödüllerin sahibidir. 

Benzer Ürünler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.