3
%20
Stokta Yok
48,00 TL
60,00 TL
Kazancınız
:
12,00 TL
Kısa Ürün Açıklaması

Osmanlı tarihi üzerine siyasetten ekonomiye, toplumsal hayattan kültüre kadar pek çok alanda gerçekleştirilen yeni ve ufuk açıcı çalışmalar, sadece bilgi birikimimizi genişletmekle kalmıyor, araştırmacıları yeni yöntemleri ve kaynakları kullanmaya da teşvik ediyor. Böylece daha önce teorik olarak ele alınan pek çok konuda yeni sorularla, yen cevaplarla ve farklı bakış açılarıyla karşılaşmak mümkün oluyor.

Elinizdeki kitap, Osmanlı iktisadî hayatıyla ve vakıflarla ilgili birbirinden önemli makaleleri bir araya getiriyor. Makalelerin ilk dördü, Osmanlı-Türk modernleşmesinin kıyafet alanındaki önemli simgelerinden biri olan fesin, 2. Mahmud’un kıyafet düzenlemelerinden çok daha önce Osmanlı toplumunda kullanılmaya başladığını, Tekirda Devamını Gör

Türü
:
Ekonomi
Sayfa Sayısı
:
192
Kapak
:
Ciltsiz
Basım Tarihi
:
6/2021
Boyutlar
:
13.50 x 21.00
Kağıt Tipi
:
2. Hamur
ISBN Numarası
:
9786257631235
Planlanan Teslimat
:
07.11.2024
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • 0 Yorum
  • Tavsiye Et
  • Hızlı Mesaj
  • Osmanlı tarihi üzerine siyasetten ekonomiye, toplumsal hayattan kültüre kadar pek çok alanda gerçekleştirilen yeni ve ufuk açıcı çalışmalar, sadece bilgi birikimimizi genişletmekle kalmıyor, araştırmacıları yeni yöntemleri ve kaynakları kullanmaya da teşvik ediyor. Böylece daha önce teorik olarak ele alınan pek çok konuda yeni sorularla, yen cevaplarla ve farklı bakış açılarıyla karşılaşmak mümkün oluyor.

    Elinizdeki kitap, Osmanlı iktisadî hayatıyla ve vakıflarla ilgili birbirinden önemli makaleleri bir araya getiriyor. Makalelerin ilk dördü, Osmanlı-Türk modernleşmesinin kıyafet alanındaki önemli simgelerinden biri olan fesin, 2. Mahmud’un kıyafet düzenlemelerinden çok daha önce Osmanlı toplumunda kullanılmaya başladığını, Tekirdağ’daki (Rodosçuk) Müslüman ve gayrimüslimlerin mal varlıklarının mukayesesini, klasik dönem Konya ekonomisindeki iktisadî ve malî gelişmelerin Osmanlı ekonomisindeki yerini ve kapitalist pazarlamanın bir aracı olarak ticaret kataloglarının Osmanlı toplumunun tüketim alışkanlıklarına etkisini inceliyor.

    Kitabın son dört makalesi ise Osmanlı sosyo-ekonomik sistemindeki merkezî olduğu kadar hayatî bir konuma sahip olan vakıf kurumunun muhtelif yönlerine mercek tutuyor. Osmanlı hakimiyeti sırasında Arnavutluk’ta kurulan para vakıflarının bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına etkisi, Osmanlı para vakıfları ile İngiltere’deki hayır kurumlarının amaç, sermaye, işleyiş ve kâr oranları bakımından karşılaştırması, Arnavutluk’ta kadınlar tarafından kurulan vakıfların mahiyeti ve nihayet Mersin’in 19. yüzyılda kuruluşu esnasında vakıfların oynadığı rol ele alnıyor.

    Osmanlı’da İktisadî Hayat ve Vakıflar, konuyla ilgilenen tarihseverler için bir başucu kitabı…

Benzer Ürünler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.