“Oyun kültürden eskidir ve tüm dini, siyasi ve askeri ritüeller birer oyunla başlamıştır.”
– Johan Huizinga
Geçmişten bugüne insan, 7 özgür sanatla birlikte olabileceği en yüksek potansiyele erişmeye çalışıyordu. Mantık, geometri, dilbilgisi, retorik, matematik eğitimin temel parçalarıydı ve insanlık 7 özgür sanatı; resim-heykel, müzik, tiyatro, dans, mimari, edebiyat ve sinemayı böylece yarattı.
Bugünse kültürden daha eski olan oyunlar yeni bir formla karşımızdalar. Dijitalleşen ve etkileşimle benzersiz sanal deneyimler sunan oyunlar bugünün 8. sanatıdır. Sanat ile dijital camianın hiç o
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
“Oyun kültürden eskidir ve tüm dini, siyasi ve askeri ritüeller birer oyunla başlamıştır.”
– Johan HuizingaGeçmişten bugüne insan, 7 özgür sanatla birlikte olabileceği en yüksek potansiyele erişmeye çalışıyordu. Mantık, geometri, dilbilgisi, retorik, matematik eğitimin temel parçalarıydı ve insanlık 7 özgür sanatı; resim-heykel, müzik, tiyatro, dans, mimari, edebiyat ve sinemayı böylece yarattı.
Bugünse kültürden daha eski olan oyunlar yeni bir formla karşımızdalar. Dijitalleşen ve etkileşimle benzersiz sanal deneyimler sunan oyunlar bugünün 8. sanatıdır. Sanat ile dijital camianın hiç olmadığı kadar yakınlaştığı, NFT bazlı sanat eserlerinin milyonlarca liradan saniyeler içinde kapışıldığı, blok-zincir tabanlı sanal müzayedeler, konserler, sergilerin dolup taştığı ve kripto oyunların oynayanlara zaman ve para kaybettirmediği, aksine hem zaman hem de para kazandırdığı, hiçbir zaman hayal bile edemediğimiz yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Hazırsanız oyun başlasın!
Gamfed Türkiye Kurucusu ve Oyun Akademisi Kurucu Ortağı Ercan Altuğ Yılmaz oyunun sanatlaştırılmış halini anlattığı bu önemli kaynakla teknoloji ve sanatın bir aradalığından doğan muazzam potansiyelle okuru buluşturuyor.
“Sanat var, zekâ var, strateji var, planlama var, anındalık var, haz var, her şey var. Masa başı, sokak ya da dijital fark etmez oyunlar ve oyunlaştırma binlerce yıldır küçük büyük tüm insanlığın ilgisini çekiyor.”
- Prof. Dr. Uğur Batı