Herkesin travması ve travmaya verdiği tepkileri farklı olabildiği gibi her terapistin travmayla çalışma biçimi de farklılaşabilir. Her bir psikoterapi yaklaşımı ve ekolü de travmaya farklı bakış açıları ve çözüm yolları sunar. Bu kitap, ilgili ekol veya yaklaşımda hem terapistlik hem de akademik tecrübesi olan yazarların kaleme aldığı bölümlerden oluşmaktadır. Bu sayede her bir ekol veya yaklaşıma dair teorik bir arka planın yanısıra pratikte uygulamasına ve bir vaka örneğine ulaşmak mümkündür. Terapi sürecinde gerek travma mağdurları gerek meslek profesyonelleri açısından bu zorlu tecrübelerle başa çıkmak i&
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
Herkesin travması ve travmaya verdiği tepkileri farklı olabildiği gibi her terapistin travmayla çalışma biçimi de farklılaşabilir. Her bir psikoterapi yaklaşımı ve ekolü de travmaya farklı bakış açıları ve çözüm yolları sunar. Bu kitap, ilgili ekol veya yaklaşımda hem terapistlik hem de akademik tecrübesi olan yazarların kaleme aldığı bölümlerden oluşmaktadır. Bu sayede her bir ekol veya yaklaşıma dair teorik bir arka planın yanısıra pratikte uygulamasına ve bir vaka örneğine ulaşmak mümkündür. Terapi sürecinde gerek travma mağdurları gerek meslek profesyonelleri açısından bu zorlu tecrübelerle başa çıkmak için başvurulabilecek birçok yol olduğunu bilmenin herkes açısından umut verici ve faydalı olabileceğine inanılmaktadır.
“Travmatik olayları yani yaşamı tehdit eden düzeydeki olayları bizzat yaşamak veya bizzat tanık olmak, hiç istemediğimiz ama bir yandan da maalesef yaşamın kaçınamadığımız ayrılmaz bir parçası. Psikolojik yapımız çoğu kere yaşanan travmatik olayları atlatabilmek için kendi iyileşme gücünü içinde barındırsa da bazen gerek olaylar ve koşullar gerek psikolojik yapımız nedeniyle bu doğal iyileşme süreci gerçekleşmeyebilir. O zaman da başta travma sonrası stres bozukluğu olmak üzere diğer psikolojik sorunlar ortaya çıkabilir.
Bu kitap, insan ızdırabını azaltma yönünde bir çalışma olarak özellikle travma sonrası stres bozukluğuna ilişkin güncel psikolojik yaklaşımları ortaya koymayı amaçlıyor. Bu hâliyle kitabın konuyla ilgili çalışan terapistler, öğrenciler, araştırmacı ve akademisyenlere yararlı olacağını umuyoruz. Kitapta her güncel yaklaşım aktarılırken önce o yaklaşımın travma sonrası stres bozukluğunu nasıl anladığı, kavramlaştırdığı, ardından terapide o yöntemin nasıl kullanıldığı olgu örnekleri ile de desteklenerek açıklanmaya çalışılmıştır. Kitabın bu yönde sağlayacağı katkılar yazarları olarak bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır.”
Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar
“Travma ve Psikoterapiler kitabı; travmaya farklı psikoterapi ekollerinin bakışlarını toplu olarak görme hatta karşılaştırmalı okuma imkânı vererek okuyucunun travma kavramını daha zengin bir düzlemde anlamasını sağlıyor. Bu anlamda kitap hem travma alanında hangi ekolle çalışma kararını verme aşamasındaki kişilere teorik yol gösteriyor hem de travma alanında çalışan terapistlere pratik katkı sunuyor.”
Prof. Dr. Medaim Yanık