Amerika Birleşik Devletleri’Nin Küresel Savaşında Türkiye - ABD Kavgası Ve Uyuşturucu (1969-1980)
Yazar Adı: Menderes AkdağDoç. Dr. Menderes Akdağ tarafından titizlikle ve derin bir analiz yöntemiyle ele alınan “Amerika Birleşik Devletleri’nin Küresel Savaşında Türkiye-ABD Kavgası ve Uyuşturucu (1969-1980)” başlıklı çalışma alanında önemli ve orijinal verileri gün yüzüne çıkarması, değerlendirmesi ve yeni çalışmalara kaynaklık etmesi açısından bir ilke imza atmıştır.
Bu çalışma ile Türkiye ve ABD ilişkilerinin tarihsel seyri, Türk dış politikasının hükümetler nezdindeki temsili ve bu politikaları belirleyen iç- dış sebepler tarihsel süreç doğrultusunda kronolojik bir akışla ele alınmıştı
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- 0 Yorum
- Tavsiye Et
- Hızlı Mesaj
-
Doç. Dr. Menderes Akdağ tarafından titizlikle ve derin bir analiz yöntemiyle ele alınan “Amerika Birleşik Devletleri’nin Küresel Savaşında Türkiye-ABD Kavgası ve Uyuşturucu (1969-1980)” başlıklı çalışma alanında önemli ve orijinal verileri gün yüzüne çıkarması, değerlendirmesi ve yeni çalışmalara kaynaklık etmesi açısından bir ilke imza atmıştır.
Bu çalışma ile Türkiye ve ABD ilişkilerinin tarihsel seyri, Türk dış politikasının hükümetler nezdindeki temsili ve bu politikaları belirleyen iç- dış sebepler tarihsel süreç doğrultusunda kronolojik bir akışla ele alınmıştır. Ayrıca bu çalışma ile ABD-Türkiye ilişkilerinin kırılma noktaları, evirilme süreçleri ve bu süreçlerin Türk toplumuna kültürel, ekonomik, siyasal düzlemde yansımaları bütün detayları ile yansıtılmıştır.
Çalışma, Türk ve Amerikan toplumunun 1950’lerden itibaren 1980’lere kadar sosyolojik, siyasal, ekonomik ve demografik yapısının pek çok kriter açısından analizi örneğin, toplumun ve toplumsal değerlerin çözülmesinin hangi saikler eliyle gerçekleştirildiği objektif bir biçimde ve resmi kaynaklara dayandırılarak açıklanmıştır.
Menderes Akdağ’ın çalışmasında aynı zamanda Türk toplumunun dinamikleri, köyden kente göç, medya araçları ve toplum üzerindeki etkileri, popüler kültür, Avrupa’ya göçler beraberindeki kültürel entegrasyon veya asimilasyon sorunları (ki her ikisi de yaşanmıştır), uyuşturucu sorunu, alkol kullanımı, çocuklar, ergenler, istismar konusu gibi pek çok irdelenmeye değer başlık kronolojik tarihsel akış çerçevesinde titizlikle ve bilimsel veriler ışığında disiplinlerarası bakış açısı ile değerlendirilmiş ve kay